
Førstehjælpskassen til turhesten
En god førstehjælpskasse er guld værd, hvis uheldet skulle være ude, når du er på tur.
Heste kommer altid til skade på de mest ubelejlige tidspunkter. Derfor er det en god ide at have lidt førstehjælpsudstyr med i sadeltasken, når du rider ud i terrænet. Ud over den obligatoriske hovrenser, der altid bør være med i sadeltasken, jakkelommen eller mavebæltet når du rider ud, kan du her læse om 10 ting, som er gode at have ved hånden, hvis uheldet skulle være ude.
Hovtape
Hvis din hest har tendens til hovbylder, kan du hurtigt stå med håret i postkassen, hvis sådan en dukker op, mens du har installeret dig og hesten på en shelterplads fx midt i Nationalpark Thy. Kentucky Sole Tape er en rivfast hovtape, som kan hjælpe med at holde hoven tør og ren.
Sealtex Bandage
Gnavesår i mundvigen, sadelsår eller et insektbid i gjordlejet kan ødelægge en ridetur på et øjeblik. Sealtex er en selvklæbende latexbandage, der ikke absorberer vand, og derfor kan vikles om biddet eller klistres på sadeltaskerne, hvis de gnaver hesten. Husk, at Sealtex bandagen ikke kan erstatte dårligt tilpasset udstyr.
Mediscrub
Mediscrub er en desinficerende sæbe, som er effektiv mod mange bakterier og svampe. Du kan købe en forseglet neglebørste, så det er nemt at rense et større sår i bund, inden du lægger en bandage på.
Salve
Sår og skrammer har godt af frisk luft, men i sommervarmen tiltrækker et åbent sår fluer, og skidt og snavs sætter sig i det. En nem løsning er at smøre et tyndt lag salve på, som ligger en beskyttende hinde. Kovaline har lavet en salve på blot 50 ml, der ikke fylder meget.
Saks
En god saks gør det hele meget nemmere i kampens hede. Hvis du køber en lille saks med afrundet spids, behøver du ikke bekymre dig om, at ramme hesten, hvis du skal klippe bandagen til, efter du har sat den rundt om benet.
Vakuumpakket svamp og desinficerende servietter
Desinficerende servietter er gode til små sår og rifter, som ellers kan være svære at holde rene, når du rider i sand, jord og grus i timevis. Hvis hesten får et større sår, er det godt at have en steril svamp med, så du ikke får vasket bakterier ind i såret. Den vakuumpakket svamp fra Magic Sponge fylder ikke meget i sadeltasken.
Termometer
Det første dyrlægen spørger om, hvis din hest bliver syg, er dens temperatur. Med et termometer i sadeltasken kan du bedre vurdere, hvor kritisk situationen er, og om du skal vække dyrlægen midt om natten, eller om du kan vente til klinikken åbner.
Beroligende
Selv den mest nervefaste hest kan miste fatningen, hvis den kommer til skade. Selvom du aldrig er særlig langt fra den nærmeste dyrlæge, så kan det hurtigt gå galt, hvis du står midt ude i skoven med en hest, der har ondt. Derfor er det en god ide at bede din dyrlæge om at udskrive noget beroligende, som du kan give hesten oralt, så situationen ikke kommer ud af kontrol.
Tampon
Nogle sår er svære at få til at stoppe med at bløde. Hvis du propper en tampon ind i såret, efter du har renset det, og sætter den fast med en bandage, skal der rigtig meget til, før du står med blod ud over det hele.
Neo-Ice kølebandage
Hvis hesten får et slag eller står med et hævet ben, kan det være godt at køle det ned. Neo-Ice er en kølebandage med kølevæske, så du slipper for at bruge koldt vand, is eller strøm. Du kan genanvende bandagen, efter du har gennemvædet den med nyt Neo-Ice kølevæske.
+ 5 ekstra ting til rytteren
Selvom vi ryttere ofte glemmer os selv, så er det ikke kun hesten, der kan være uheldig at komme til skade på en ridetur, så husk at pakke vandfast plaster, vabelplaster, hovedpinepiller, antihistamin og tægetang til dig selv.
Med de 10 + 5 ting i førstehjælpskassen, er du klædt godt på til at kunne klare diverse mindre sår og skræmmer på rideturen. Men lad os alligevel håbe på, at du aldrig får brug for noget af det.
Annonce
Annonce
Annonce


